tirsdag 28. august 2018

Nr. 40: Dr. og Evangelist Emanuel Minos er pr. bibelens egen definisjon en falsk profet!

Nr. 40:
Dr. og Evangelist Emanuel Minos er pr. bibelens egen definisjon en falsk profet!

Bilde av Emanuel Minos, som blir regnet hos mange for å være en Guds mann. Men etter min mening så fremstår han for å være alt annet enn dette med å gå god for kreti og pleti. Og dermed åpne opp for andre mennesker og forkynnere som både lever imot Guds ord og har en lære imot Guds ord.




Hei!

Ser du skriver om Emanuel Minos, mener du virkelig at han er en falsk profet og farer og fører vill? Kan jeg ta dette seriøst?

Anonym

Dette er egentlig et veldig omfattende spørsmål Anonym, da en ja svar ikke gir noen mening uten jeg forklarer hvorfor Emanuel Minos er pr. bibelens egen definisjon en falsk profet!

Jeg mener også at Paven er en falsk profet pr. bibelens egen!

Matt. 24. 10 Og da skal mange ta anstøt, og de skal forråde hverandre og hate hverandre; 11 og mange falske profeter skal opstå og føre mange vill. 12 Og fordi urettferdigheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kold hos de fleste. 13 Men den som holder ut inntil enden, han skal bli frelst.

Paven eller i selve Pave embete så gir en seg ut for å være Kristi stedfortreder på jorden. I Katolismen er paven, biskopen av Roma, apostelen Peters etterfølger og ”Jesu Kristi stedfortreder på jorden”. Paven er innsatt «av Den hellige ånd», kan ikke avsettes og er ufeilbarlig i lærespørsmål. Er det sunt at èn person har så mye makt? Paven tituleres som ”hans hellighet”, men i følge Bibelen er alle kristne like hellige. Selve Paven og Pavedømmet, med andre ord den Katolske kirke strider fullstendig imot Jesu ord og bibelens lære:

Matt. 23. 8 Men I skal ikke la eder kalle rabbi; for en er eders mester, men I er alle brødre. 9 Og I skal ikke kalle nogen på jorden eders far; for en er eders far, han som er i himmelen. 10 Heller ikke skal I la eder kalle lærere; for en er eders lærer, Kristus. 11 Men den største blandt eder skal være eders tjener. 12 Den sig selv ophøier, skal fornedres, og den sig selv fornedrer, skal ophøies.

Med andre ord, Paven og Pave embete er etter hva Guds ord sier å ansees som falske profeter.

Men hva så med Emanuel Minos? Hvem er han? Her ifølge Wikipedia: Emanuel Minos (født 11. juni 1925 i daværende Belgisk Kongo, den nåværende Demokratiske republikken Kongo) er en norsk teolog og forkynner tilknyttet den norske pinsebevegelsen.

Hans far var gresk, hans mor av egyptisk opprinnelse. Som liten ble han adoptert av den norske misjonærfamilien Gunnerius Tollefsen, og han kom hit til Norge, som et av de første adoptivbarn, fra et land utenfor Norden. Minos hadde sin frelesopplevelse allerede som fireåring og begynte å preke ved femårsalderen. Da han var seks år hadde han lest hele Bibelen.

Minos deltok under den andre verdenskrig i motstandsbevegelsen, og studerte senere i England og i USA, hvorfra han har en teologisk doktorgrad.

Minos er gift og har barn og barnebarn. Hele livet har han vært en aktiv predikant, særlig i pinsebevegelsen, der han fremdeles virker som en respektert forkynner. Han virker særlig i Norge og Sverige. (sitat slutt).

Hva er det som gjør Dr. og Evangelist Emanuel Minos til en falsk profet pr. bibelens definisjon?

Jeg vil nevne minst to ting. Det er hans unnfallenhet, mot bedre vitende vilje aldri tar et oppgjør med ting. Og det at han går «god» for andre, legitimerer de falske profetene og de falske forkynnerne i tiden.

1.) Det er hans unnfallenhet, mot bedre vitende vilje aldri tar et oppgjør med ting.

Minos, hva med ham? Han lever tilsynelatende et godt liv og forkynner et enkelt evangelium, tilsynelatende. Men hva med hans holdninger og når han skal ta et oppgjør med ting? De er katastrofale, han går t.o.m. indirekte god for Evangelisenteret praksis med hensyn til gjengifte der egentlig det er fritt frem. Og da han var i TV Visjon studio, og ble spurt om gjengifte. Hva svarte han da? Du kan lese dette her, som jeg har skrevet i en annen artikkel:

Nr. 211: Vårt Land 30. 07. 2008. Debattinnlegg

Emmanuel Minos – En bedrager?

Dette er tatt i fra Lyd Misjon og mye av det jeg ellers har skrevet under debatt innlegg er gått tapt da jeg er blitt stengt ute på samtlige kristne debatter jeg har vært med på da jeg holder frem alt Guds ord og alle sannheter. Det være seg Avisen Dagen, Vårt Land, Korsets Seier (nå KS) eller andre! Snakke om kristen demokrati, det er styrt av udemokratiske og kontrollerende mennesker, trist men sant!

Kommentert ved Evangelist: Ove Jan Ludvigsen.

Emmanuel Minos ble spurt på Visjon Norge av ekteparet Hallman fra Sverige om: Det er riktig og lovlig for en forkynner å være skilt og gift opp igjen.
Kommentar: Burde ikke være noe problem med å gi et klart svar på spørsmålet!

Til det svarte han at det ville ikke han svare på da det var for vanskelig å svare på det.

Kommentar: Det er vanskelig å få seg til å tro at spørsmålet er for vanskelig å svare på, Bibelen har en klar tale, hva skilsmisse og gjengifte går ut på!

Etter mitt skjønn, så kreves det egentlig kun et ja eller nei, og nei er det bibelske svaret.

Kommentar: Man må si seg enig med Jan Kåre Christensen, at Bibelen gir ikke noe samtykke i gjengifting etter en skilsmisse. Emmanuel Minos burde ha gitt et klarere svar på dette spørsmålet, litt mer fyldig og innholdsrikt, innholds givende. Kommentar i parentes: (Mener at Emmanuel Minos sa følgende: Én mann for én kvinne – Eller var det, det motsatte? Én kvinne for én mann.) Uansett er det selvsagt slik ekteskapet skal fungere, ikke flere verken den ene eller den andre veien.

Er ikke Emmanuel Minos da med og legaliserer for synd, og han er ikke skikket å være forkynner da han ikke evner å svare på et slikt elementært viktig emne

Kommentar: Hva som er årsak, til at ikke Emmanuel Minos svarte verken et ”JA” eller ”NEI?” Er ikke enkelt å svare på, derfor kan det være til dels vanskelig å ta en avgjort stilling til saken. Derfor er det også vanskelig å avgjøre hvor vidt han er skikket til å være forkynner, eller ikke, men han burde i hvert fall ha gitt et klart svar. ”JA!” eller ”NEI! “Vil være for langt å gå, om man sier at han ikke er skikket til å være forkynner, han er tross alt den klareste av pinsebevegelsens gjenlevende forkynnere i denne tiden.

Vårt Land 30. 07. 2008. Debattinnlegg: Jan Kåre Christensen. (sitat slutt).

2.) Det at han går «god» for andre, legitimerer de falske profetene og de falske forkynnerne i tiden.

Minos gjør omtrent hva som helst, bare han selv kan få lov til å stå på prekestolen. Hva holdninger og stå opp for Guds ord angår, er han totalt flat og innholdsløs. Å reise til Livets Ord, stå i sammen med den falske profeten Ulf Ekman. Da går en også god for ham når han forsvarer ham offentlig og roser ham offentlig. Han drar igjen og igjen til Drammen og studio til Visjon Norge. Roser den falske profeten Jan Hanvold, som lever i åpenbar synd og vranglære. Da gjør en seg selv medskyldig og er egentlig en flask profet selv også!

Dette skrev jeg for noen år siden:

Er du medskyldig?

2. Joh. b. 9 Den som ikke holder seg til Kristi lære, men går ut over den, har ikke samfunn med Gud. Den som holder seg til læren, han har samfunn med Faderen og Sønnen. 10 Om noen kommer til dere og ikke fører denne lære, så ta ikke imot ham i deres hjem, og hils ham ikke vel møtt. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør.

Jakob 3. 1. Mine brødre! Ikke mange av dere bør bli lærere, for dere vet at vi skal bli så mye strengere dømt.

Lukas 17. 1. Han sa til disiplene: «Det er ikke til å unngå at forførelser kommer, men ve den som de kommer fra! 2 Det ville være bedre for ham å bli kastet i havet med en kvernstein om halsen, enn at han skulle forføre en av disse små. 3a Ta dere i vare!

Det forundrer meg hvor lite opplyst troende mennesker er om disse ting. At vi står i en relasjon til alle andre troende om vi selv ønsker det eller ikke. Vi er som et legeme og tilhører hverandre. Og når et lem lever ikke i takt med hode – som er Kristus – så smitter det over på alle andre. Når et lem er lydig, så blir konsekvensen at det også påvirker de andre. Dette har ikke noe med noe annet en at vi står i direkte livsforbindelse med hverandre pga at vi har det samme liv og den same Ånd. Og den samme frelser, Herre og Far. Alt dette binder oss i sammen som troende på tross av skiller og uenighet. Dette er et faktum og en realitet.

De som er forkynnere og står i et ansvar overfor andre, har dette enda sterkere. Jeg som forkynner har et ekstra stort ansvar, dette gjelder også for alle andre.

Når forkynnere stiller opp i sammen med andre forkynnere som lever i synd eller driver med åpenbar vranglære, så blir vi medskyldige. Ja, det er så alvorlig i enkelte tilfeller at Jesus sier at det hadde vært bedre å fått en kvernstein om sin hals og blitt kastet med den rundt halsen og da hadde en bare ødelagt for seg selv. Men her ødelegger en ikke bare for seg selv, men også for andre. Vi fører andre til fortapelse, ut i uføre og inn i villfarelse ved selv å påvirke og forkynne for andre. Det står i Rom. 10. 17 at Troen kommer av forkynnelsen. Det gjelder ikke bare troen, men også vranglæren og vantroen kommer også av forkynnelsen, har du tenkt på det? Eller er du av de som godtar alt og ikke har egne standpunkter og holdninger? Alt er ikke fra Gud hvis det ikke er i samsvar med Guds ord. Det er kun det som stemmer med Guds ord, som vi skal innrette oss etter. Alt annet skal vi sky som “pesten”, det vil føre oss borti fra Kristus og den enfoldige troskapen til ham!

Her er en forklaring på hvorfor presten har krage rundt halsen som i overført betydning har mye for seg: Enno i dag blir prestar ofte teikna med den gamle prestekragen. Men kva var tanken bak denne underlege kreasjonen? Ei av forklaringane er at kragen skulle minne presten om kvernsteinen. Ikkje den nede på mølla i bygda, men den steinen som Jesus tala om: «Den som lokkar til fall ein av desse små som trur på meg, han var betre tent med å få ein kvernstein hengd om halsen og søkkt i havsens djup». Det ville altså vera betre å få ein kvernstein om halsen, enn å føre ein som trur på Jesus, på ville vegar. Så alvorleg er det å føre menneske ein annan veg enn det Gud seier.

Emanuel Minos – en bedrager!

Det er trist å måtte skrive dette i offentlighet, men det er tvingende nødvendig da han er et forbilde for sa mange. Paulus sier til sin unge medarbeider Timoteus i det 2. brevet til ham i kap. 3. 10 Du har fulgt meg i lære og liv, i holdning, tro, tålmod, kjærlighet, utholdenhet, 11 forfølgelser og lidelser, slikt som jeg ble utsatt for i Antiokia, Ikonium og Lystra. Hva har jeg ikke måttet tåle av forfølgelser! Men Herren har reddet meg ut av dem alle. Det var også i holdning og liv etc. den unge Timoteus hadde fulgt Paulus. Emanuel Minos har selv en grei forkynnelse, men for noen forferdelige og ubibelske holdninger. Han samarbeider med både den ene og andre horkarler, som Pastorene Jan Hanvold og Jan Åge Torp. Sågar har han profetert noe veldig over Torp at han skal få en flerkulturell Mega-menighet her i Oslo. I dag lever Pastor Torp i åpenbar synd, hvilke profetier han enn gir hjelper ingenting når vedkommende lever ut sitt synderegister og opptrer som han er både gal og en psykopat denne Jan Åge Torp. Det er ille at en slik mann som Minos ikke ser dette, men stiller opp tom på podiet og profeterer over dem! Han kommer inn under denne dommen her og kan i ytterste konsekvens miste lønnen sin. Men som forkynner skal han bedømmes\dømmes ekstra hardt, slik at han selv kan gå fortapt. 2. Joh. b. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør. Derfor var Paulus så ekstra nøye med sitt eget liv som åpenbart Minos ikke er. 1. Kor. 9. 27 Nei, jeg kjemper mot meg selv og tvinger kroppen til å lystre, for at ikke jeg som har forkynt for andre, selv skal bli forkastet.

Matteus 24.

Vi leser i Matteus 24 og flere andre steder i Guds ord, bl.a. Markus og Lukas evangeliet om Jesus endetidstale (Eskatologi betyr læren om de siste tider). Jesu budskap nr. 1 var at han fremfor noe annet nevnt villfarelsens tegn. Sitt komme, jordskjelv, opprør og alt annet hører med. Men om villfarelse nevnte Jesus mest av alt og hele tre ganger i kapitelet kommer han inn på det.

v. 4 Jesus tok til orde og sa: Pass på at ikke noen fører dere vill! 5 For mange skal komme i mitt navn og si: «Jeg er Messias.» Og de skal villede mange (dette var 1. gang). 11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill (dette var 2. gang). 23 Om noen da sier til dere: «Se her er Messias», eller: «Der er han», så tro det ikke! 24 For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre vill selv de utvalgte. 25 Hør, jeg har sagt dere det på forhånd (dette var 3. og siste gang)!

Når vi ser at Jesus – Guds egen Sønn – la vekt på fremfor alle ting som et endetidstegn villfarelsens tegn, skulle ikke vi legge oss dette på hjerte og sinn? Det gjør jeg og prøver å orientere meg frem i det åndelige landskapet slikt at jeg og min familie når målet; det Nye Jerusalem som vi er på pilgrimsferd til! Men det finnes mange typer forførelse, og alle på sin måte er med å både leder Guds folk bort i fra Kristus og den fulle velsignelse han har å gi. (sitat slutt).

Det som Emanuel Minos holder på med er egentlig Bileams lære, hans vei og villfarelse. Håper du anonym og dere andre som leser dette, har fått en bedre og klarere forståelse hvorfor jeg vil sette Evangelist Emanuel Minos i den kategorien falske profeter!

Her en artikkel jeg skrev om Bileam Beors sønn for noen år siden:

Nr. 138: Hvem var Bileam? Og hva står hans lære for i dag?

Spørsmål 138:

Hvem var Bileam? Og hva står hans lære for i dag?

Svar:

Vi befinner oss på slutten av ørkenvandringen. Israelfolket var et sterkt og mektig folk som vant kriger underveis. ”Så sendte Israel bud til Sihon, amorittenes konge, og lot si: La meg få dra gjennom ditt land! Vi skal ikke komme inn på åkrene eller i vingårdene, heller ikke drikke vann av noen brønn. Etter kongeveien vil vi dra, til vi er kommet gjennom ditt land. Men Sihon gav ikke Israel lov til å dra gjennom sitt land. Han samlet alt sitt folk og drog ut i ørkenen mot Israel, og han kom til Jahas og kjempet mot Israel. Men Israel slo ham med sverdets egg og tok hans land fra Arnon til Jabbok, til Ammons barns land. For Ammons barns grense var befestet.

Israel tok alle disse byene. Og Israel bosatte seg i alle amorittenes byer, i Hesbon og i alle byene som hørte under det. 4 M 21,21-25. ”Så brøt Israels barn opp og slo leir på Moabs ødemarker på den andre siden av Jordan midt imot Jeriko. Da Balak, Sippors sønn, så alt det Israel hadde gjort mot amorittene, ble Moab meget redd for dette folket, fordi det var så tallrikt. De gruet seg for Israels barn.” 4M 22,1-3.

Da Balak ble redd for Israelsfolket sendte han bud på Bileam. Han var en hedensk spåmann fra Petor ved Eufrat. (Jos 13,22).

Bileam så i begynnelsen ut til å være en Guds mann, men det skulle vise seg at han var en falsk profet. Han var en underlig blanding av lys og mørke.

Folkeforderven betyr navnet hans.

Balak sendte bud til Bileam for at han skulle forbanne Israel etter at de hadde seiret over de amorittiske kongene Og og Sihon. ”Han sendte bud til Bileam, Beors sønn, i Petor, som ligger ved den store elven, i det landet hvor han bodde blant sitt folk. De skulle be ham komme, og de skulle si til ham: Se, her er kommet et folk fra Egypt. Det fyller hele landet, og har slått leir rett imot meg. Så kom nå og forbann dette folket for meg. Det er for mektig for meg! Kanskje jeg da kunne slå det og drive det ut av landet. For jeg vet at den du velsigner, er velsignet, og den du forbanner, er forbannet.” 4 M 22,5-6.

"Så drog Moabs eldste av sted sammen med Midians eldste og hadde spåmannslønn med seg. Da de kom til Bileam la de fram Balaks ord til ham." 4 M 22,7.

Men det lykkes ikke. Da han ville forbanne Israel, så ble det velsignelse. “Da ble Balaks vrede opptent mot Bileam, og han slo hendene sammen. Og Balak sa til Bileam: Jeg kalte deg hit for å forbanne mine fiender, og nå har du velsignet tre ganger!" 4 M 24,10.

Bileams lære
Så melder spørsmålet seg; Hvordan skal en så vinne over Guds folk? Bileam så at han ikke kunne vinne over Israel i åpen kamp på slagmarken. Så fristes han av lønnen.

”De har forlatt den rette vei, og er faret vill.
6De har fulgt Bileams, Beors sønns vei, han som elsket urettferdighets lønn,” 2 Peter 2,15. Den eneste muligheten var å få Israel til å synde, slik at de fikk Gud i mot seg. Hvordan skulle det gå til? Bileams onde råd bestod nå i at Israelsfolket skulle være litt mer omgjengelig og vise litt mer toleranse og være venner med folk. Dette hørtes fint ut.

Det som derimot skjedde var at de ble innbudt til moabittenes offerfester, og med disse festene fulgte det usedelighet. De begynte å blande seg med hedningene. Så begynner mennene å drive hor med Moabs døtre i Sittim. Da mennene lot seg friste av dem til å ta del i de hedenske offermåltider som førte til utskeielse mot Herrens hellige lov, brakte dette dem under Herrens forbannelse. ”Mens Israel oppholdt seg i Sittim, begynte folket å drive utukt med Moabs døtre, som innbød folket til offermåltidene for sine guder. Og folket åt og tilbad deres guder. Israel holdt seg til Ba'al-Peor. Da ble Herrens vrede opptent mot Israel.” 4 M 25,1-3.

På den måten tok synden deres hjerter, og de nådde ikke løfteslandet.

”Moses sa til dem: Har dere latt alle kvinner leve? Det var jo de som på Bileams råd forførte Israels barn til troløshet mot Herren for Peors skyld, så sotten kom over Herrens menighet.” (4M 31,15f.

”Ve dem! For de har slått inn på Kains vei, har for vinnings skyld kastet seg ut i Bileams villfarelse, og er gått under ved Korahs gjenstridighet.” Jud v.11.

Bileams lære er kompromissets farlige vei. Der skal en stå på god fot med verden, og samtidig vil de høre Gud til. Det er å forene gudsdyrkelse med avgudsdyrkelse. Det er at en har forlatt kjærlighetsforholdet til Gud til fordel for en kjødelig tilpasning. En er som Paulus sier i Fil. Brevet: En har buken til gud. (lystene og de kjødelige behov.)det som var så farlig med Bileams lære var at han gjorde kjødelivet til en normal tilstand for Guds folk. Vi kan alle feile, men når vi sier at det er Guds vilje og Guds ord lærer akkurat motsatt, ja, da er vi inne på Bileams vei.

Skillet mellom Herrens folk og hedningene må viskes ut. Og dertil kjenner Bileam et godt middel: kjødets lyster og begjæringer. Kunne han få vekket denne lysten hos de israelitiske menn, visste han at slaget var vunnet. På denne veien kom så avgudsdyrkelsen inn i Israels midte. Den veien fører til evige død og fortapelse.

Vår tids Bileam
En kristen er kalt til å gå en annen vei i denne verden. Det blir fortalt om en gutt som var med sin far på tømmerhogging og tømmerfløting, som er transport av tømmer nedover vassdrag eller over sjøer. Mens faren arbeidet, gikk gutten og så på tømmerstokkene som fløt nedover elven. Så roper han plutselig på sin far og ber han komme å se på laksen i elva. Han spør hvorfor laksen går oppover elva, mens tømmerstokkene går nedover. Det skal jeg si deg, sier faren.

Tømmerstokkene er døde ting, derfor drives de av strømmen nedover. Laksen derimot har liv i seg, derfor kan den gå mot strømmen.
Djevelen sitt råd ”går på at du selvfølgelig ikke skal falle i synden, men bare forsøke hvor nær kanten du kan gå, uten å styrte ned i svelget. Hvis din ånd er frisk og våken forsøker du tvert imot heller å komme så langt som mulig bort fra kanten. Den alminnelige regel her er at den som vil slippe å falle i synden, skal begynne med å holde seg unna fristelsene ved å vende seg bort fra den første tanken”. (Carl O. Rosenius)

Nikolaittene lære og Bileams lære står hverandre nær!
I Åp 2,14-15 leser vi at ”jeg har noen få ting imot deg: Du har noen der som holder fast ved Bileams lære, han som lærte Balak å legge anstøt for Israels barn – å ete avgudsoffer og drive hor. Slik har også du noen som på samme vis holder fast ved nikolaittenes lære.” Nikolaittenes lære er beslektet med Bileam. Nikolaittene var en sekt som man mener ble oppkalt etter en diakon som heter Nikolaus. De lærte en falsk kristen frihet, der en ikke var så nøye med avgudsoffer og hor, og som hadde en falsk lære om kristent fellesskap. Dette begynte å gjøre seg gjeldende i Pergamum. Det var ikke bare eiendommer de skulle ha felles, men alt skulle de ha felles. De gikk så langt at de lærte at man kunne ha felles hustruer. Dette førte til hor, til synd mot det sjette bud. De hadde et vrangt syn på seg selv, der de så ånden som feilfri, kroppen derimot kunne de bruke som de ville da den enda ikke var underlagt Kristus og fått herlighetslegeme. I mellomtiden var det fritt fram for kjødets lyster. Dette er reinspikka villfarelse fra avgrunnen. Paulus sier til Korinterne at kroppen er et tempel for den hellige ånd.

”Tal derfor med dem og si til dem: Så sier Herren Herren: Hver den av Israels hus som gir sine motbydelige avguder rom i sitt hjerte og setter det som er ham en fristelse til synd, for sine øyne, og så kommer til profeten, ham vil jeg, Herren, selv svare for hans mange motbydelige avguders skyld.” Esek 14-4. Her tales det om det som er ”fristelse til synd, for sine øyne”

Vi skal merke oss at det som vi ser på har en veldig makt over oss, det er farlig når dette inntar vårt hjerte, så en begynner å leve som de andre både i tanker og handlinger.

Medskyldig
”Hver den som slår inn på avveier og ikke blir i Kristi lære, har ikke Gud. Den som blir i læren, han har både Faderen og Sønnen. Om noen kommer til dere og ikke fører denne lære, da ta ikke imot ham i deres hus og hils ham ikke velkommen! For den som hilser ham velkommen, blir medskyldig med ham i hans onde gjerninger.” 2 Joh v.9-11. Kan en gjøre seg medskyldig i andres synder og dermed også i straffen? Ja, når en synes godt om andres synder, sier seg enig i dem, og ikke hindrer eller straffer dem, hvis en kan.

”Vær ikke snar til å legge hendene på noen! Gjør deg ikke medskyldig i andres synder! Hold deg selv ren!” 1Tim 5,22. (Jfr. 3 M 19,17 – Åpb.18,4).

Lærdom av Bileam

Bileam var ikke i seg selv ond, forført eller noe slikt. Han kom med usedvanlige herlige Kristus profetier. Som noen sjelden kom med i gjennom hele GT. Han var en pinsekarismatiker på sin hals.

4. Mosebok 24. 15 Og han tok til å kvede og sa: Så sier Bileam, Beors sønn, så sier mannen hvis øie er lukket, 16 så sier han som hører ord fra Gud og har fått kunnskap fra den Høieste, han som skuer syner fra den Allmektige, segnet til jorden med oplatt øie: 17 Jeg ser ham, men ikke nu, jeg skuer ham, men ikke nær; en stjerne stiger op av Jakob, et spir løfter sig fra Israel; han knuser Moabs tinninger og utrydder ufreds-ætten. 18 Edom blir ham underlagt, og Se'ir, hans fiende, blir ham underlagt; stort velde vinner Israel. 19 En hersker går ut fra Jakob, han utrydder av byene dem som har reddet sig dit.

Bileam fikk Israel til å drive hor og ut i fra Peters brevet er han en prototype på en Falsk profet. Tenk det, han levde “rent” selv og var “salvet”. Mens hans holdninger overfor andre var perverterte og villedende, det gjorde han til en Falsk profet.

I dag er det dem som heller vil rekke broderhånd til villfarne Katolikker og Lutheranere enn til de som står på Guds ord osv.

Norvald Yri, Lise Karlsen, Arvid Bentsen, Emanuel Minos, David Østby og mange flere stiller opp på Visjon Norge som blir drevet av en Falsk Profet og etter hva Guds ord lærer, en horebukk og vranglærer; Jan Hanvold. Er da disse Falske Profeter? Hør hva Peter sier om Bileam.

2. Pet. 2. 15 De har forlatt den bene vei og faret vill, idet de har fulgt Bileams, Beors sønns vei, han som elsket urettferdighets lønn 16 og blev refset for sin egen brøde: et umælende trældyr talte med et menneskes mæle og hindret profetens dårskap. 17 Disse er vannløse brønner, skodde som drives av stormvind; mørkets natt er rede for dem.

De har forlatt den rette vei og elsket å komme i rampelyset selv, men de sto ikke for sannheten. Passer det ikke perfekt dette på disse? 100 %, dessverre.

Tenk bare på Emanuel Minos, er ikke han en Falsk Profet så vet ikke jeg? Her er noe av hva han står for og de holdningene han har:

Han samarbeider med “Pastor” Jan Hanvold som lever i åpenbar synd.
Han profeterer over “Pastor” Jan Åge Torp at han skulle få en Mega menighet.
Han samarbeidet med Ludvik Karlsen og Evangelisenteret, men taler dem aldri til rette som godtar alt omtrent i dag.
Han samarbeidet med forføreren og villederen Ulf Ekman, som igjen da gjør Emanuel Minos til hans samarbeidspartner. Minos var for ikke lenge siden å talte guds ord i Uppsala.
Aril Edvardsen godtok han igjen selv om Edvardsen gikk fra vondt til verre.

Er Emanuel Minos en Falsk profet? Var Bileam, Beor sønn en Falsk profet? Ja!
Da må også Minos være det eller på grensen til å være det!

Vi ser hvor langt Guds menighet her i Norge og Skandinavia er kommet bort i fra Gud, der skjøgekirken som vi møter i Åpenbaringsboken 17-18 er i ferd med å tre mer og mer frem. Det hjelper ikke å være pinsevenn, lutheraner, katolikk osv. dersom en ikke er tro mot Guds ord. Det er troskapen i mot Guds ord vi skal bli dømt på.

Bileam, Beors sønns lære var i seg selv ikke så ille, men det var hans holdninger eller feilaktige holdninger som var så ille. Han kunne glatt gå på kompromiss med Guds ord når det gjaldt han ømme punkt, nemlig penger, da var han ikke nøye, mens på andre punkt kunne han være prikkfri. Slik ser det ut til at også Emanuel Minos og dessverre de aller fleste andre kristne forkynnere og ledere i dag holder på i Guds menighet her i Skandinavia.

Det hjelper f.eks. ikke å være imot homoseksualitet når en godtar gjengifte over en lav sko!

Bileam fikk Israel barn til å drive hor og mangfoldige av Israel barn gikk fortapt og ble forført p.g.a. Bileams fremgangsmåte da han innledet et samarbeid mellom dem og Moabs døtre som han fikk egget opp til å villede de unge menn i Israel bare p.g.a. at han selv skulle få komme ut med sitt “budskap” og være i rampelyset. Det ble også hans bane da han elsket rampelyset og være i glaningen på folk, istedenfor å gå inn i lønnkammeret og stole på Herren, og han alene!

Er Emanuel Minos og likesinnede de som står for Bileams lære i dag?

Det er jeg helt overbevist om at slik er tilfelle. La oss alle be for hverandre, fordi de Antikristelige krefter og den Antikristelige Ånd er så sterk i dag. Den har slått rot langt inn i de troendes rekker. Men de som står for Guds ord blir mer og mer skviset ut og uglesett. Så er løpebanen lett og enkel for de som går på akkord med Guds ord og synden. Dette er ståa blitt, tragisk! Derfor støtt opp om de forkynnerne som står på barrikadene og som holder sin egen sti ren. Og som ikke åpner opp for de som farer med villfarelse og fremmed lære!

Ledertog – livsfarlig for det åndelige livet

Alt er mer eller mindre et STORT HUMBUG blitt i dag!
Det som er så alarmerende i dag er også disse åndelige lenkene vi ser.


Edvardsen var en falsk profet, og Ludvik Karlsen og mange andre sto i ledertog med ham.

Åge Åleskjær er en falsk profet og Egil Svartdahl og mange andre står i ledertog og samarbeid med ham.

Jan Hanvold er en falsk profet og David Østby og mange andre står i ledertog med ham.

Ulf Ekman er en falsk profet og Emanuel Minos og mange andre står i ledertog med ham.

Paven i Roma er en falsk profet og mange står i ledertog med han og den Katolske Kirka. Slik kunne jeg ha fortsatt. Vi er i ferd med å få en kristenhet der Satan styrer alt mer eller mindre som Paulus skriver til Timoteus.

Skriften er klar, man skal ikke samarbeide med slike, og heller advare og tale rett ut at deres gud er buken og vil føre disse og deres etterfølgere i avgrunnen dersom de ikke omvender seg.

1. Tim. 5. 15 For allerede har somme vendt sig bort efter Satan.

Det er dette som skjer, og er i ferd med å skje mer og mer. At alle er lenket på det samme toget som bærer ned til Rom for der å være forenet i samme tro og sinn. Dette er ikke noe annet en et gedigent Antikristelig bedrag som nå er i ferd med å gå over hele kristenheten, både den protestantiske og den katolske. Og troen på en treenig Gud er det som binder det hele i sammen, skremmende å være vitne til dette som skjer nå like foran våre øyne. Hva er da budskapet til endetidens kristne? Det er selvfølgelig flere ting og sider. Vil nevne to ting eller sider.

1. ) Hellige oss for Herren.

Hebr. 12. 14 Jag efter fred med alle og efter helliggjørelse; for uten helliggjørelse skal ingen se Herren.
Josva 3. 5 Da sa Josva til folket: Hellige eder! For imorgen vil Herren gjøre underfulle ting iblandt eder.

2.) Gå ut fra dette og samles om Guds ord og bønn.

Joh. Åpenb. 18. 4 Og jeg hørte en annen røst fra himmelen si: Gå ut fra henne, mitt folk, forat I ikke skal ha del i hennes synder, og forat I ikke skal få noget av hennes plager!
2. Kor. 6. 14 Dra ikke i fremmed åk med vantro! for hvad samlag har rettferd med urett, eller hvad samfund har lys med mørke? 15 Og hvad samklang er det mellem Kristus og Belial, eller hvad lodd og del har en troende med en vantro? 16 Og hvad enighet er det mellem Guds tempel og avguder? Vi er jo den levende Guds tempel, som Gud har sagt: Jeg vil bo iblandt dem og ferdes iblandt dem, og jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk. 17 Derfor, gå ut fra dem og skill eder fra dem, sier Herren, og rør ikke ved urent, så skal jeg ta imot eder, 18 og jeg vil være eder en far, og I skal være mig sønner og døtre, sier Herren, den Allmektige. 7.1. Eftersom vi da har disse løfter, mine elskede, så la oss rense oss fra all urenhet på kjød og ånd og fullende vår helliggjørelse i Guds frykt!

Ser vi ikke hvordan alt blir mer og mer knyttet og forenet i sammen? Dette er virkelig et tegn og et varsku hvor langt på natt vi er kommet. Når vi var kommet langt på natt så skulle det være vanskelig å arbeide for Herren. Det er akkurat det vi også ser i dag. Står en ikke inne for disse forkynnerne og kan anbefale dem. Så blir en mer eller mindre skviset ut og boikottet.

Det er dette som Bileams lære fører med seg, disse Sataniske bindingene som setter Herrens tjenere på sidelinjen men Satans tjenere i sentrum. Derfor har Emanuel Minos og alle andre ledere og de som har tillitt, så stort ansvar med det de gjør.

Jeg ser det slik at det er en direkte link mot og Bileam slik Minos og de aller fleste opptrer og går frem i dag. Bibelen omtaler slike som de som går i fotsporene til Bileam, og han var som kjent en falsk profet som til slutt døde tragisk under kamp imot Israels barn av et sverd, som er et bilde på Guds ord. Det er kun imot Kristus og Guds ord vi skal være tro, ikke imot noen andre!

4. Mosebok 31. 7 Og de stred mot Midian, som Herren hadde befalt Moses, og de slo alt mannkjønn ihjel. 8 Og blandt dem de slo ihjel, var også Midians konger, Evi og Rekem og Sur og Hur og Reba, Midians fem konger; også Bileam, Beors sønn, slo de ihjel med sverdet.

Denne Bileam er nevnt flere ganger i Guds ord

I det nye testamentet er han nevnt i 2. Pet.2:14-16, Judas brev v. 11 og i Joh. Åp. 2:14.
I disse skriftavsnitt finner vi Bileams vei, forvillelse og lære.

Hvem er dagens Bileam? Mange, ikke minst finner vi dem blant de pinse\karismatiske forkynnerne som både inviterer katolske patere når de skulle markere 100 år siden pinsevekkelsen kom til Norge og nå har også svenske pinsevenner begynt å reise på studietur til Roma. Og Emanuel Minos er blitt den fremste til å forene troende fra alle leire i dag! Dette er Bileams vei og lære, å åpne opp for hva som helst bare en selv “tjener” på det og lurer ved det andre inn i den samme villfarelsen og forførelsen!

Bileam var som en mellommann mellom synden og det han selv representerte akkurat som Emanuel Minos og likesinnede. Bileam ledet Guds folk inn i synd og forførelse selv om han hadde et klart Kristusvitnesbyrd akkurat som Emanuel Minos og likesinnede, tenk på dette! Bileam blir regnet for å være en falsk profet som Jesus sa det skulle komme mange av i endetiden i Matteus 24. 11, tenk og be over dette kjære venn! Er Emanuel Minos og likesinnede falske profeter? Det tør jeg ikke å svare ja på, men at de leder Guds folk, spesielt de frikirkelige i Skandinavia inn imot skjøgekirken som vi møter i Johannes Åpenbaring 17-18 er jeg forvisset om.

Relaterte linker: 
http://blog.janchristensen.net/2012/12/nr-516-ha-meg-som-forbilde-som-jeg-har.html http://blog.janchristensen.net/2012/12/nr-514-endelig-i-nytt-hus-pa-hellerud.html http://blog.janchristensen.net/2013/08/nr-676-du-er-langt-mer-betydningsfull.html http://blog.janchristensen.net/ http://the-heavenly-blog.janchristensen.net/ http://janchristensen.net/index.php http://www.youtube.com/user/smyrnaoslo http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=guds-raad-til-frelse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 163: Misjonær og forkynner Halvard Hasseløy går hardt ut mot Finn-Arne Lauvås nye endetidssyn, men samarbeider gladelig med den falske profeten Jan Hanvold!

Nr. 163: Misjonær og forkynner Halvard Hasseløy går hardt ut mot Finn-Arne Lauvås nye endetidssyn, men samarbeider gladelig med den falske...