tirsdag 28. august 2018

Nr. 29: Profetien som ikke ble oppfylt - Rodney Howard-Brownes 2006-profeti om Visjon Norge!

Nr. 29:
Profetien som ikke ble oppfylt - Rodney Howard-Brownes 2006-profeti om Visjon Norge!

Av Sigmund Voll Ådnøy

Artikkelforfatteren hevder at det er uoppfylte profetier gitt av Rodney Howard-Browne angående Visjon Norge. Les artikkel selv, gjør dine refleksjoner og ta dine valg om du vil stole på dette eller forkaste det. Skriften sier: 5 Mos 18:20 Men den profet som i overmot drister sig til å tale noget i mitt navn som jeg ikke har befalt ham å tale, eller som taler i andre guders navn, den profet skal dø. Bilde av Rodney Howard-Browne som Pastor Jan Hanvold har satt meget høyt på tross av at Rodney Howard-Browne forkynner imot gjengifte.Tar Rodney Howard-Browne munnen litt for full, og har han kanskje en litt for høy stjerne hos enkelte? (Innlegg først publisert på Vårt Lands debattforum Verdidebatt (http://www.verdidebatt.no/siggysportif/). Innlegget er redigert.) Når: 16.03.2006

Hvor: Hos "Församlingen Arken" og pastorpar Gunnar og Linda Bergling. i Sverige. Hva: Møte TV-overført av Visjon Norge. Predikanten Rodney Howard-Browne – Visjon Norges største nålevende forbilde – går bort til Jan Hanvold, tar ham i hånda og "profeterer" dette:

"What the Lord's doing with you is only the beginning. You'll have a television station in every country of Europe, in the language of the people. Get ready! You haven't seen anything yet. It's not according to what you have. It's according to what He has for you. And the time you stop is when He'll stop. 'But if you step with me,' sayeth the Lord, 'I'll do it. I'll give you a station in every nation that you set your foot. I'll put it in your hand supernaturally. And many will look at you and say, 'how was this done?' And you'll raise your hands and say, 'oh! Look what the Lord has done. For the Lord has done great things.' So rejoice and be glad. Don't worry about the money. It'll all come. I'll bring donkeys in. I'll bring camels in, carrying the provision. The [hørte ikke dette ordet klart] will come in,' sayeth the Lord, 'so be bold and be glad, for all this shall happen within the next five years.' Hallelujah!"

- Rodney Howard-Browne 16.03.2006, hos "Församlingen Arken" (pastorpar Gunnar og Linda Bergling). Min utheving. M.a.o. sa predikanten - og det angivelig på Guds vegne - at Jan Hanvold kom til å ha en TV-stasjon i hvert eneste europeisk land og i hvert land for øvrig hvor han satte sin fot, innen 16.03.2011. Har dette skjedd? Nei. Det ble ikke profetert at Hanvold og TV Visjon Norge skulle nå ut til alle land i Europa og alle land hvor Hanvold satte sine føtter. Det ble faktisk profetert at han kom til å ha en TV-kanal i alle disse landene innen medio mars i fjor. Jeg håper ingen behøver å få det mer inn med teskje enn dette.

Det får stå for Howard-Brownes regning, og det er Howard-Browne som gjennom (bl.a.) dette viser seg som en bedrager og som falsk. Om noen mener at han ikke gjør det, må de vel begrunne det med at "Hanvold ikke har vandret nok med Gud" eller at han eller andre ikke har gjort det de må for at profetien skal bli oppfylt. Det blir litt urimelig å tenke sånn, både overfor Hanvold, Gud, Bibelen og logisk tenkning. En ekte profeti skal vel stort sett bli oppfylt ganske uavhengig hvorvidt ”mottakeren” feiler litt her og der?

Tenk imidlertid over at denne profetien naturligvis var noe Hanvold forholdt seg til, og at Howard-Browne, som nevnt, har vært et stort forbilde for Hanvold m.fl. i kanalen. En TV-kanal med så stor ballast og løgnaktig påvirkning fra en slik predikant er ikke en kanal som har livets rett.

Howard-Browne selv skrev en personlig melding til meg på Twitter etter at jeg ”twitret” åpent til ham og konfronterte ham med den feilslåtte profetien. Han mente at det var mye jeg ikke visste, og det så ut for at han bl.a. mente at Hanvold ikke hadde gjort ting slik han burde. Og/eller så tydet det på at han mente at enkelte andre ting ikke var bra hos kanalen. Det er nå litt lenge siden sist Howard-Browne var i Norge eller i åpenlys kontakt med Visjon Norge. Kanskje har det skjedd noe mellom dem, men det blir kanskje ufruktbart å spekulere mye i dette. Spørsmålet kan likevel godt stilles. Uansett er det slik at både Howard-Brownes profeti og andre sprell, og Hanvolds Howard-Browne- og Hagin-holdninger, for å nevne noe, hver for seg er grunn nok til å holde seg langt unna begge. Slik er det med mange karismatikere og ”trosbevegere” – enkelte kan ha valgt sunn avstandstagen til andre villbasser i den karismatiske leiren, men de er selv fortsatt ekstreme villbasser og falske forkynnere. Det at en karismatisk predikant tar avstand fra en annen karismatisk predikant (eller slutter å pleie kontakten) betyr ikke automatisk at den ene er kommet på helt rett vei og nå er til å stole på.

Jeg har noen ganger tenkt på disse ordene ifm. dette: ”et rike som er i strid med seg selv, kan ikke bli stående”. Det karismatiske kongeriket av luksuspredikanter og kredittkortgivere kan ikke bestå for alltid. Det smuldrer kanskje mer og mer opp innvendig takket være konflikter som like mye kan dreie seg om prestisje og pengeinteresser som om hva som er sunt og rett teologisk og helsemessig.

Like fullt vil det kanskje ”alltid” eksistere maktmennesker og løgnere av karismatisk art rundt omkring, så det er kanskje best å ikke tro at ting går over. Det fins også ulike typer karismatikere. Noen er mer ydmyke enn andre, og ”bare” blinde. Andre tar munnen mer full og ser ut for å lide av grandiose tanker om seg selv som ”den som sørger for at Guds verk får skje”.

Relaterte linker: http://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-347-visjon-norge-oppfordrer-gi-en.html http://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-345-inger-hanvold-snakker-med-to.html http://blog.janchristensen.net/2012/11/nr-510-jan-hanvold-er-selve-prototypen.html http://blog.janchristensen.net/2013/01/nr-537-et-svar-til-mr-teaching-apostle.html http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=aril-edvardsen-en-falsk-profet http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=jan-hanvold-en-falsk-profet http://janchristensen.net/Guds_ord_om_ekteskap_skilsmisse_og_gjengifte_3.pdf http://janchristensen.net/index2.php?side=video http://janchristensen.net/index2.php?side=linker http://the-heavenly-blog.janchristensen.net/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 163: Misjonær og forkynner Halvard Hasseløy går hardt ut mot Finn-Arne Lauvås nye endetidssyn, men samarbeider gladelig med den falske profeten Jan Hanvold!

Nr. 163: Misjonær og forkynner Halvard Hasseløy går hardt ut mot Finn-Arne Lauvås nye endetidssyn, men samarbeider gladelig med den falske...