søndag 9. september 2018

Nr. 129: Gjøgleren Jørn Strand og kona Pernille, ekteparet med de to ansikter!

Nr. 129:
Gjøgleren Jørn Strand og kona Pernille, ekteparet med de to ansikter!

Bilde Jørn Strand som en får assersjoner for at de driver med et dobbelt kommunisering og et renkespill der de gir seg ut for å være noe de ikke er. Dette skriver artikkelforfatteren om. Vi må ikke se bort i fra at Strand er litt unnskylt da han kan i en stund advare imot gjengifte, og i neste forsvarer han dem som det var hans kjæreste eiendom. Han virker til å være paranoid og til dels schizofreni etter et utflippa liv som han selv synger.

FORKYNNER:
Foto: Alf-Robert Sommerbakk

Av Randi og Johnny Ingwersen

Hvordan vi (jeg og mannen) opplevde Jørn Strand og Himmelekspressen m/team. En liten del av 3 år hvertfall.

Skal det ikke være lov å snakke om det? Hva enn selv har opplevd? Uten at det er baktalelse og sladder? Nei, da er «alt» plutselig baktalelse og sladder, om man kommer med slike uttalelser som omhandler sannhet.

Jeg er av den oppfatning at søsken i Herren har et ansvar for hverandre og skal gjøre det beste for hverandre, ikke late som alle plasser(møter ) er fine og flott ,også går du der og tror alt er bare deg som ikke kjenner noe i ånden. At "skurren" du kjenner er noe du innbiller deg? Ta det på alvor og vit at jeg som skriver dette innlegget skriver ikke for å skade Strand og teamet, men for at du skal slippe å oppleve det vi gjorde, hvor vondt det gjør og, spesielt for man blir jo glad i mennesker. Det høres jo så rett ut det de sier mange ganger, men handlingene deres viser det motsatte.

Dette var virkelig ikke en hyggelig opplevelse, men nå er det en gang slik at vi har opplevd det vi har, glad for å vite, men vi har gått gjennom en lang sorgprosess. Denne historien deler vi for at nettopp andre skal være våkene i tiden vi lever i. Det behøver ikke være fra Gud om det er høy halleluja-faktor på møtene! eller om kristne sier amen og halleluja på rette plasser. Det er ingen av oss som hvert fall som vil eller ønsker andre mennesker vondt og det må jo være lov til å prøve å vekke opp folk? Jeg sliter med å forstå hvor lett mange kristne bare går på videre, uten å ofre deg eller meg så mye som en tanke......Jeg hadde ikke engang fått sove om jeg hadde noe uoppgjort med noen. Det er så viktig for oss å snakke ut. Og vekkelse prates det mye om i miljøet, jeg tror neppe det går an å så med ondskap, for å oppnå vekkelse. Jeg syntes endel misbruker ordet vekkelse idag, det bli lagt på det meste, uten at det er vekkelse der. Men Herren vil aldri være med å velsigne synd og ondskap! For det er altfor mange som på liksom gjør opp sin synd også er det bare en lite tid så er de tilbake med samme synder om og om igjen. Det er å misbruke nåden og slik er det rundt omkring i kristne kretser, dessverre.

Når man opplever slik som vi har gjort, gjør det vondt lenge og det kan også oppleves frustrerende og merkelig, ingen som liker løgner og bli baktalt , men det er kommet langt inn i kristne kretser og får lov til å utvikle seg der og vokse, fordi nettopp ingen "tar et oppgjør" med all synden og ondskapen som faktisk foregår der.

Tilbake til dette med å gå med min beste venninne på møte. jo takk, vi ble med på møte. Livet kunne jo bare bli bedre. Min alle beste venninne viste hvordan vi slet, jeg hadde grått og hadde det helt forferdelig, jeg var redd ...for den usikkerheten som gikk oss i møte. Det var så fint der i møtelokalene, menneskene der var pyntes fra topp til tå og det et en vanlig ukedag ( flere sa de pyntet seg for Herren), det var en liten kaffè og ikke minst et voldsomt driv i musikken . Jeg vil bruke et ord de selv bruker, at der var høy hallelujafaktor og stemningen var det heller ikke noe å si på. Rammen rundt var helt supre. Menneskene var smilende og så imøtekommende. Hun ene jeg møtte i døren sa hun gledet seg så til møte for å høre hva nytt Herren hadde for henne.

Allerede da ble jeg litt vakt. For går kristne på møter kun for å se hva de kan få til seg selv? Og hva med alle andre? Tenker de på andre mennesker tro? Mitt svar på det siste er nei. De har nemlig ikke tid til deg eller dine problemer. Tenk litt over at hele Bibelen omtrent handler om andre mennesker! Vårt første møte med Himmelekspressen og fam. Strand var først da i april 2009. Vi hadde knapt hørt om Strand, men ser på han som en forlengelse av Evangelisenteret og det kjente vi til.

Jeg hadde jo åpnet hjerte mitt om alt, men det kan se ut som de i disse kretser glemmer at Gud bruker mennesker til å uføre sine handlinger på jord. For det dreier seg om hva de kan få til seg og sine, du og jeg og andre er ganske så fremmede eller rettere sagt, Guds ord i praksis og i hverdagen er ganske ukjent for disse, tro det eller ei. Nå har også Strand forkynt på Visjon Norge i 2013, at han ikke lever slik han forkynner! Men skal ikke kristne lever slik Guds ord sier? Selvfølgelig skal de det. Flere burde stille seg flere spørsmål! og begynne kjenne skikkelig etter hva de egentlig kjenner i sitt indre.

Vi meldte også ifra om at vi gjerne ville stå til tjeneste for Gud og mennesker og hvis de trengte hjelp av noen slag, så kunne de bare ta kontakt med oss. Om vi kunne gi så mye penger ,så kunne vi gi av vår tid . Vi har jo alle forskjellige utfordringer i hverdagen, noen kan ha det vanskelig økonomisk, noen mangler tid og energi, et godt råd er å lytte til hva som er behovet. Vi ble så godt tatt imot at jeg ble helt satt ut, jeg var sikker på at dette var den rette plassen for oss å være. Men mottagelsen var det en som ikke likte.....min alle beste venninne.

Teltstevne på Hovet ble planlagt og der skulle vi hjelpe til både med vask av toaletter, ordne stoler, stå i kafeen ovs. Alt som følger med et slik stevne. Spennende og moro! I dette teamet med Strand og co så handler det meste om hva du og jeg kan velsigne dem med! Det vi slet med den gangen, var en økonomisk vanskelig livssituasjon, ikke pga. dumheter, men fordi mannen min ble utsatt for en ulykke i 2002. Dette var vi åpne om, ikke for at andre skulle syntes synd på oss heller, men så de kunne forstå at for oss var det ikke bare å sette seg i bilen å kjøre hit eller dit, det koster faktisk penger det også. Så vi hadde visse begrensninger! Vi var nødt til å følge et nøye budsjett, for gjorde vi ikke det, kunne vi miste huset, så det var veldig alvorlig og ikke minst vanskelig å snakke om. Jeg forklarte i det vide og det brede, men det nådde liksom ikke inn, de hørte ikke etter hva jeg engang sa. For et kunne hende at rett etter at ting var forklart, så fikk jeg samme spørsmålet igjen. Kunne det være for at løgner og baktalelser om oss allerede var sådd og blitt trodd? Det ble bare forventet at man skulle stille opp sånn eller sånn på telemøtene, mens endel av teamet og Strand selv hadde campingvogner og var tilstede på teltplassen hele tiden. I 2009 var det tross alt 3 møter pr.dag ,men vi måtte altså hjem mellom hver møte fordi vi ikke hadde andre muligheter. Sånn var det bare. Derfor ble det sykt mye kjøring i løpet av dagen, tur/retur 3 ganger for å være til hjelp og da begynte det også å koste endel penger, som vi ikke hadde. Vi kunne jo ikke gå å terpe på dette med økonomi heller. Regnet jo med at de hadde fått det med seg for lenge siden.

Helt plutselig en dag i teltet merket vi en sterk uro med min venninne, hun forandret seg mot oss og det kjentes godt. Hvorfor ble hun sånn? Hva hadde vi gjort? Hun var rett og slett rasende og det blikket glemmer vi aldri. Hun som så ut som en vakker engel. Kunne hun ikke klare å glede seg på våre vegne? Hun forvandlet seg plutselig til en "misunnelse demon". Hun som hadde alt og en virkelig god økonomi. Åssen går det an å være misunnelig på sin bestevenninne som sliter? Åssen går det an å være kristne og misunnelig i det hele tatt? Det er hvert fall ikke fra Gud. Dette er ikke Gud sin natur og når det ikke er noe midt i mellom, så det ikke så vanskelig å tenke hvem sin natur er det?

I ettertid ser vi jo at min beste venninne hadde ønsker for sin mann , i "posisjon" , og det hadde vi kommet i veien for. Men det var ting hun aldri nevnte, men det var enkelt å se hvem som støttet økonomisk for å si det rett ut. Det har ikke betydning sier du? Dette med å gi penger for man gir jo av hjerte og det man har? Jo, absolutt, men om man gi for å bli sett av andre, så er det ikke bibelsk. Om man gir for selv å få mer tilbake ,så er ikke det heller bibelsk.

Idag kan man gi med faktura og betale med kort, ja, da står navnet ditt også der og klart de følger enkelte som gir store summer.

De hadde gått i teamet i ca 7 år og hvem trodde vi at vi var? Vi var hvert fall aldri ute etter noen "posisjon", hjelpe meg!

Jeg sa til henne engang: «du ville aldri ha byttet liv med meg ". Jeg fikk etterhvert se hva hun holdt på med, i teltet. Hun gikk til konene til lederne og sa at jeg og mannen min rett og slett tigde penger av de !! Noe vi aldri hadde gjort!! dessuten hadde de aldri gitt oss noe hjelp heller og det var slik at de ikke trodde på oss. At vi stod i vanskeligheter var vanskelig for de å forstår, siden de ikke kunne se det på utsiden av oss. Så konklusjoner ble tatt ut i fra det de så med sine kjødelige øyne. Jeg stod i teltkafeen og tårene bare begynte å trille. Hvordan kunne hun være sånn mot en hun kalte sin bestevenn? og hva kan hun ikke gjøre mot andre da? Jeg fikk en sms der det er stod at hun hadde snakket med Gud og mennesker om hvordan de skulle forholde seg til oss og vår situasjon. Først da gikk det helt opp for meg hva hun drev på med. Hun og sikkert flere lette etter unnskyldninger for å la være å hjelpe oss. Rett og slett så håpet de at andre kunne komme de i forveien, så de slapp selv? Jeg kan med hele mitt hjerte si at jeg aldri hadde behandlet noen sånn, dere må tenke på at hun ene faktisk var min beste venninne i mange år. Hun klarte å skjule sitt virkelige jeg lenge og heller ikke jeg avslørte henne så fort. Hun fikk således støtte på sitt synspunkt om oss, av lederne der.

Vi var altså ute etter penger, så pass på !! og det passet Strand og teamet godt, for det kan virke slik at de rett og slett litt paranoide ? Verst er det når løgner blir sådd og så trodd! Strand og flere i teamet lot lenge som de ikke hadde hørt noe om løgnen. Dessuten så trodde han det ikke var noe løgn, han tok imot det som ble sagt, som en sannhet, uten å sjekke om det var faktisk sant, altså en ren ondsinnet baktalelse slukte han rått!

Gått over et år etter hendelsen spør Strand min mann, helt ut av det blå, om det er greit han ikke tar stilling til det som skjedde med min venninne? Hvorfor ville han ikke ta stilling til baktalelse og ondskap? Gjort av en tilsynelatende av en herlig søster? som de ikke trodde kunne gjøre noe slikt mot andre? Fordi hun så ut som en engel?

Det kan bety at det var et tema de stadig var innom i teamet? Stand vil tilsynelatende være "populær" i alle kretser, alt går tydeligvis gjennom silen hans i Jesu navn. I denne "leiren " er det tydeligvis ingen lover og regler, budene er forkastet og alt er nåde. Men å prøve å forkynne et evangelium uten omvendelse og anger, er dessverre ikke en forkynnelse, men en forførelse. Ordet synd er også borte fra forkynnelsen, og det betyr at man faktisk må tilbake å forklare kristne hva synd egentlig er. Mange har sin egen definisjon på hva det er. Synd er ofte erstattet med ordet" feil" og synd er "gammeldags".

Se på omvendelsen, for å omvende deg må du:

1. Innse at du har syndet og være oppriktig lei deg for det du har gjort.

2. Slutte å synde og anstrenge deg for aldri å begå den synden igjen.

3. Bekjenne dine synder for Herren og be om tilgivelse. Hvis du har syndet mot en annen person, må du også be vedkommende om tilgivelse.

4. Gjøre det godt igjen. Du skulle gjøre alt som står i din makt for å rette opp i eventuelle problemer som dine handlinger kan har forårsaket. Å holde Guds ord er noe av det viktigste man kan gjøre når man er frelst. For å beholde styrken og nåden og kraften i ditt liv.

Jesus sa Han var kommet til å kalle syndere, eller lovløse, til anger. ( Luk 5: 30-32) Men hvordan betraktet Han dem som ble forherdet og fortsatte på sin syndige vei? Jesus kom med sterke advarsler mot å bli påvirket av slike personer. ( Matt 23:15, 23-26) Han sa også klart og tydelig: " Ikke en hver som sier til meg: «Herre Herre`, skal komme inn i himmelens rike, men den som gjør min himmelsk Fars vilje. Mange skal si på den dag: " Herre, Herre, har vi ikke profetert i ditt navn og drevet ut demoner i ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i ditt navn»? Men han vil forkaste dem som er uten å angre praktisert lovløshet, for han sier til dem: " Gå bort fra meg ". ( Matt 7:21-23) Hvorfor blir de dømt på den måten? Fordi de vanærer Gud og skader andre ved sine lovløse gjerninger. Guds Ord sier at syndere som ikke angrer, skal fjernes fra menigheten.

Denne baktalelsen om oss, hadde de dessuten tenkt å bare tie ihjel, uten å ta det opp med oss som ble baktalt?

Min venninne innrømmet at hun hadde snakket med de som var hoved leder i forsamlingen, da vi hørte det tok vi kontakt med en gang og ba om en samtale. Jeg tenker på at dette kunne vært skjult for oss om hun ikke sa noe. Hva da? Skulle vi bare gått der og ikke helt forstå hvorfor flere endret seg mot oss, endret holdning mot oss, mye mindre vennlig og det var ikke fult så moro lenger. Du var heller mer og mer i veien? Eller var du uten etter noens plass? Men vi kunne jo kjenne det lang vei at noe var galt, Herren viste mannen min bilder om hva som egentlig hadde skjedd. Som han sier idag at han faktisk ikke forstod fort nok, hva som egentlig skjedde, på tross av at han ble vist det.

Etter ca 3 år trakk vi oss stille og rolig helt tilbake. Regnet med at det ville komme spørsmål og at da ville vi få svart på det når de evt. kom. Kanskje få en telefon? Til dags dato har spørsmålene ikke kommet, ikke et ord fra Strand eller teamet. Er vi ikke med dem så er det mulig de ser på oss som frafallene? De holder på som om ingenting har skjedd og at de tror og tenker at det er rett det de gjør? Så mye blindhet har vi aldri vært borte i i vårt kristenliv. Satan bruker dem som sjakkbrikker og de skjønner ikke at de blir brukt. De har ingen åndelig renhet og innsikt til å se hva som egentlig skjer. Satan vinner sjakkpartiet hver gang. Attpåtil ligner dette lyn-sjakk, det skjer hurtig, ikke et spill som tar lang tid. For motstanderen briljerer med sin kunnskap og makt. Så spillet er over på sekunder.

Alt fordi de ikke i det hele tatt kjenner motstanderens listige knep. Og de forstår heller ikke at han kler seg ut og låner menneskekropper.

Det jeg kan si om min tdl. venninne virker det som hun er styrt av en ånd som ligner på Jesabels ånd. Hun elsket alle falske profeter og hatet Guds ekte menn/kvinner. Hun lyktes langt på vei å elske makt og penger! Slike som henne er veldig opptatt av alt det ytre, men de vil aldri innrømme det. Det kan faktisk ta år før de avslører seg eller noen klarer nok å gjemme hvem de er hele livet?

Jeg lurer på hvor mange som har en lignende opplevelse som oss? De finnes! Vi kunne f.eks. se endel gamle filmopptak og hvor var det da blitt av alle de menneskene som tidligere var med? Flinke musikanter og tjenere? Hvor er de blitt av og hva skjedde? Ingen ville si noe. De var bare blitt borte. Det kan være mange der ute som har opplevd slik som oss, med de samme menneskene, men de tør kanskje ikke snakke om det? fordi de kan frykte at de blir beskyldt for å baktale og at vi alle gjør feil ovs. Jeg håper dette kan være med på å hjelpe flere til å åpne seg opp om hva de har opplevd blant de som kaller seg så fint brødre og søstre i teamet til Strand. http://evangeliekirken-arendal.no/ v / Anders Helge Myhren, han har skrevet en bok som heter "min kamp". Han har vært borti Strand han også, men også mye annet vondt blant kristne.

Det er en tankevekker at djevelens ondskap få styre og stelle nokså uforstyrret, helt inn i menigheter og forsamlinger. For så å kalle dette for Guds ord som blir forkynt. Hvorfor tenker så mange kristne slik at man bare skal tilgi og tilgi uten at de vet hvem som skal tilgi hva? Som oftest er det stort sett de som har opplev vondt med andre kristne, som blir bedt om å tilgi og hvorfor skal man tilgi noe man ikke har gjort? Inntil man får spørsmålet om man kan tilgi har man ikke noe å tilgi. Tilgi er ikke det samme som å tillate. Jeg har tilgitt for lenge siden, men det betyr ikke at jeg skal være med i det teamet igjen. Et minimum krav må jo først og fremst være at en leder kan skille på løgn og sannhet, at de er så åndelige våkene at de kan skille de med en gang selv når en vakker engel kommer fremfor de.

Mange som ikke tar advarsler på alvor, må erfare. Det knytter seg i min mage fordi jeg vet hvor vondt dette har vært. For man blir helt klart glad i menneskene også. Jeg håper Strand og team kommer inn på den smale vei igjen og tør gå utover sin komfort sone når de må konfrontere synd og ondskap. Dere lesere er advart tidligere av Jan Kåre, ta det på alvor. Det koster å åpne seg rundt hva enn har opplevd selv. Dette var bare en liten del av 3 år.

Jeg kan si dere en ting til, at velsignelse hos oss kom etter at vi trakk oss tilbake og var ærlig om det vi hadde opplevd! Endel kristne vil først si: " Stol ikke på mennesker ".vel...man må i det minste kunne forvente ærlighet og sannhet fra de som kaller seg for søsken i Herren? Både at vi kan stole på dem, og regne med de som man inkludere ekte familie? Dessuten skal kristne går foran som gode eksempler i alle ting, det skal ikke være slik det er blitt idag, mye er gått altfor langt, slik jeg ser det. Det får jeg skrive mer om en annen gang. Det er de Pinse Karismatiske som jeg kjenner best til. Predikanter og forkynnere har et ekstra stort ansvar, det må de aldri glemme.

På tide å starter å forkynne både om synd og omvendelse med anger, nåde og kjærlighet ? Det må inneholde alt sammen og man må ikke bare plukke ut det som passer best inn i sin egen hverdag og forkaste alt det andre. Sannheten vil alltid lønne seg uansett om det kan komme til å kost.

Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2012/03/nr-380-gjgler-evangelist-sanger-og.html http://blog.janchristensen.net/2013/02/nr-559-himmelekspressen-pa-vei-imot.html http://blog.janchristensen.net/2013/02/nr-558-dette-opplevde-vi-rundt.html http://blog.janchristensen.net/2013/06/nr-644-himmelekspressen-og-jrn-strand.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 163: Misjonær og forkynner Halvard Hasseløy går hardt ut mot Finn-Arne Lauvås nye endetidssyn, men samarbeider gladelig med den falske profeten Jan Hanvold!

Nr. 163: Misjonær og forkynner Halvard Hasseløy går hardt ut mot Finn-Arne Lauvås nye endetidssyn, men samarbeider gladelig med den falske...